Skip to main content

Kuulumisia!

Hei, tama postaus kasittelee meidan kuulumisisa ja mietteita taman neljan viikon ajalta. Olemme tykanneet olla taalla todella paljon ja olemme saaneet paljon uusia kavereita.
Eras oppilas/tyontekija koulustamme on pyytanyt meidat ulos hanen kavereiden kanssa. Viime viikonloppuna olimme hanen ystavien luona ja tiistaina olimme isolla porukalla keilaamassa ja istumassa iltaa. Nelja viikkoa on mennyt todella nopeasti ja vahan jopa harmittaa, etta pitaa lahtea kotiin kun olisi niin paljon kaikkea tekemista viela.
Taalla on todella epaterveelliset elamantavat ja vihrean ruuan saaminen tuoreena on hankalaa, esimerkiksi ostimme ''tuoreen'' kurkun joka maistuu aivan muovilta. Veera on myos kasvissyoja, joten oikean ruuan loytaminen oli aluksi hankalaa, mutta pienten etsintojen jalkeen olemme saaneet tehtya hyvaa kasvisruokaa. Se kun nakee muiden elavan todella epaterveellisesti saa itsensa ajattelemaan tarkemmin omaa ruokavaliotaan ja valitsemaan sen terveellisemman vaihtoehdon.
Tama Pohjois-Irlanti on ollut todella hieno kokemus ja olen todella iloinen, etta lahdin tanne. Saat ovat olleet suotuisia, silla varmaan neljana tai viitena paivana on satanut vetta ja muuten ollut lahemmas 20 astetta ja auringon paistetta joka paiva!

Henkilön Elena Schrey kuva.

Henkilön Elena Schrey kuva.

Comments

Popular posts from this blog

Kohti kotia

Kuukausi on nyt takana ja on viimeisen blogi päivityksen aika. Istumme juuri koneessa matkalla kohti kotia, matkaa tältä päivältä kertyy yhteensä yli 14h, huoh.  Fiilikset ovat iloiset on mukava päästä lämpöisään koti Suomeen perheen ja ystävien pariin. Toisaalta tulemme varmasti jokainen ikävöimään uusia ystäviämme ja North West Regional Collegen työ porukkaa sillä niinkuin jo aikaisemminkin olemme kertoneet meidät otettiin ihan super hyvin vastaan. Irlanti on kaunis maa ja olen erittäin iloinen, että päätin lähteä tälle matkalle, vaikka ensin Pohjois-Irlantia vähän epäilinkin. Kannustan myös muita lähtemään rohkeasti tänne jos vain on siihen mahdollisuus, sillä maa ei välttämättä ole juuri se ensimmäinen ykkös lomakohde, mutta todellakin kokemuksen arvoinen paikka. Nyt vielä näin loppu kertauksena matkamme oli erittäin tapahtumarikas, näimme hiukan Belfastin shoppailu mahdollisuuksia sekä Irlannin yö elämää. Juhlimme Vappua ja katsoimme futis matseja, saimme oppia kantapään kautt

Tyon touhussa

Viimeiset tyopaivat ovat nyt kasilla ja kuukausi Irlannissa on vierahtanyt todella nopeasti. Olemme tyoskennelleet E2E festivaalien parissa kuluneet viikot. Festivaali on nuorille, vanhemmille ja alle kouluikaisille suunnattu opiskelija festivaali, jonka tarkoituksena on kannustaa nuoret kouluttautumaan ja toihin, tanne Derryyn. Festivaalien ideana on pystyttaa kolme telttaaa jonne jokaiseen tulee omat teemansa. Festivaleihin tulee tyon antajia joille voit suoraat vieda paikan paalla tehtavat cv:t seka paljon muuta eri linjoihin liittyen niin maskeerausta, meikkausta, muotinaytosta, urheilua, kaikkea laidasta laitaan. Olemme olleet mukana kaikissa kokouksissa festivaalien jarjestajien kanssa, olemme auttaneet ohjaajaamme Dannya telttojen pohjapiirrustuksien kanssa, kayneet jakamassa flaikkuja seka  suunnitelleet julisteita. Festivaalien ohessa olemme myos jokainen olleet vuoroviikoin Student servicen etutiskilla vastaamassa puhelimeen ja ohjanneet oppilaita tarvittaessa